Wpisy oznaczone tagiem dieta

Reverse diete – jak efektywnie przejść z redukcji na masę

Kategorie: Masa mięśniowa
Tagi: , ,

Reverse diete – jak efektywnie przejść z redukcji na masę Wiele osób boi się tzw zalewania po przejściu z okresu redukcyjnego na okres masowy. Wydłuużając okres redukcyjny zaczynamy tracić mięśnie, jeśli poziom naszej tkanki tłuszczowej jest dosyć mały. Warto zastosować jednak reverse diet, który polega na stopniowym dodawaniu kalorii do naszego organizmu. Zatem pewnie zadasz pytanie, czym jest reverse diet, i co nam jest w stanie dać? Reverse diet jest w Polsce znana jako dieta odwrotna – która prowadzi jako zorganizowany proces mający na celu zwiększeniu kaloryczności i zmniejszeniu treningów cardio po skończonym okresie redukcyjnym. Niedopuszcza do złego stanu metabolizu. Reverse Diet daje nam zminimalizowane odkładanie się tkanki tłuszczowej co za tym daje nam zdrowy przyrost tkanki tluszczowej. Zwiększamy kalorczynść, skracamy treningi cardio i zwiększa się nasza wydolność jak i siła. Co za tym idzie, typowy okres masowy dla wielu osób, lecz po prostu z powolnym wprowadzaniu w okres masy. Poprzez zdrowy tkanki tłuszczowej przyrost, zminimalizowana jest dodawanie tkanki tłuszczowej do naszego ciała. Jest to efektywny sposób na przybieranie CZYSTEJ MASY MIĘŚNIOWEJ, nie zalewaniu się, i utrzymwaniu niskiego body FAT podczas całego roku. Coraz bardziej polecane w Polsce. Obcinamy powoli cardio, zwiekszamy kaloryczność, czyli to co każdy lubi, wreszcie można normalnie pojeść ?

Ważne zasady podczas budowania masy mięśniowej. – BIAŁKO

Kategorie: Masa mięśniowa
Tagi: , ,

Ważne zasady podczas budowania masy mięśniowej. - BIAŁKO Zaraz po nadwyżce kalorycznej jednym z największych i najważniejszych zasad każdego adepta siłowni jest dostarczanie dużej ilości białka, które ma za zadanie być jako budulec mięśniowy. Jest to jeden z najważniejszych makroskładników w naszym pożywieniu. Młodzi adepci sportów siłowych musza pamiętać, ze najbardziej efektywną liczbą białka na dzień w naszym organizmie jest około od 1,8 do 2,0 grama białka na cały kilogram masy naszego ciała. Warto również pamiętać, że najlepszymi, pełnowartościowymi źródłami białka są mięsa, ryby jaja oraz białka serwatkowe, troche niżej są produkty mleczne, czyli nabiał, taki jak twarogi, serki wiejskie. Co do białka, warto pamiętać, że musimy je spożywać przed jak i po treningu. Jeżeli masz serwatkę czyli białko w prochu, warto je spożyć na 30mnut przed treningiem. Serwatka jest rodzajem białka, które szybko się trawi i nie będzie żadnych problemów podczas treningu z trawieniem a efektywnie zabezpieczy nasze mięśnie przed katabolizmem. Zwiększa to synteze białek, i pomaga w rozroscie miesni. Włókna mięśniowe rosną po zakończonym treningu, a nie podczas- warto o tym pamiętać. Spożywanie białka po treningu lekko osłabia poziom kortyzolu, co jest odpowiedzialne za uszkodzenia mięśniowe! Które sprawiaja ze nazsz organizm szybciej się regeneruje po skończonym treningu siłowym czy treningu aerobowym. Warto więc zastosować się do wyzej wymienionych wskazówek, co do spożywania białka, ponieważ jest to kluczowe w budowaniu masy mięśniowej